Office 365, Exchange migratie en OneDrive

Altijd kunnen beschikken over uw zakelijke e-mail, agenda en documenten? Hetzelfde document ook op uw mobiel of tablet kunnen inzien? Dat is toch wat iedere gebruiker wil!
De specialisten van Victon ICT kunnen u helpen om deze mogelijkheden te creëren. Steeds meer bedrijven stappen over naar de Cloud met behulp van Office 365, het bevat belangrijke componenten zoals SharePoint online, Lync, Office Web Apps en Exchange online.
De eerste stap naar werken in de cloud kun je in gang zetten door je bestaande platform te migreren naar Office 365. Maakt uw organisatie bijvoorbeeld gebruik van een Microsoft Exchange server? Dan kunnen mailboxen, agenda’s, taken én contactpersonen meegenomen worden naar Office 365.
Stapt u over vanuit een andere omgeving? Bijvoorbeeld Gmail, Google Apps of Lotus Notes? Dan is er uiteraard ook de mogelijkheid om te migreren!

De overstap van Exchange naar Office 365

Een migratie van Exchange naar Office 365 kan op vele manieren plaatsvinden. Het is mogelijk om in één keer alles over te zetten, maar het kan ook gefaseerd. In beide gevallen hoeven er van vooraf geen mailboxen aangemaakt te worden, dit wordt ingesteld tijdens het migratieproces. Bij kleinere bedrijven gebeurt dit vaak tijdens de avonduren en bij grote organisaties verloopt het migratieproces in het weekend. Het is zelfs mogelijk om het even naast elkaar te gebruiken, hier spreekt men van een hybride omgeving.

Hybride omgeving ( server op de zaak en apps in de Cloud )

In een hybride omgeving maakt u gebruik van de voordelen van een server bij u op kantoor en de voordelen van Office 365 in de cloud.
U bespaart o.a. ruimte op uw server door het ontbreken van Exchange en mailboxen. Mailboxen verbruiken namelijk al snel veel data op uw server.
Clients melden zich gewoon aan bij het lokale domein en Outlook meldt zich aan in de Cloud, op die manier migreert u gefaseerd naar Office 365.

Serverloos / Serverless / helemaal in de cloud werken

Voor sommige bedrijven is serverloos werken de ideale situatie. Alle clients werken dan volledig in de cloud, privé documenten staan in OneDrive en de gedeelde documenten worden beheerd via Sharepoint teamsites. Printers kunnen worden benaderd via internet en alle clients worden beheerd met behulp van Microsoft Intune. Daarnaast is er zelfs ook nog een mogelijkheid om er VoIP telefonie op aan te koppelen!

Is uw organisatie klaar voor om met Office 365 te gaan werken?

Victon ICT adviseert u wat er nodig is en kan u begeleiden met de migratie naar Office 365. Voor overige vragen kunt u bellen naar telefoonnummer 0182-820010. Victon ICT is op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 17:30 uur. U kunt ten aller tijden terecht via het contactformulier op de contactpagina, klik hier om de contactpagina te openen.

Maak gebruik van onze GRATIS CLOUDSCAN, deze vraagt u aan via het offerteformulier.

Gerelateerde diensten van Victon ICT

  • Exchange migratie
  • Office 365 migratie
  • OneDrive
  • Cloud computing
  • SharePoint online
  • Cloud opslag
  • Cloud oplossingen
  • Exchange online